Aflopende of doorlopende fietsverzekering?

Bij een fietsverzekering kun je kiezen uit twee looptijden; een vaste termijn of een onbepaalde looptijd. In het eerste geval spreekt men van een aflopende fietsverzekering. Je betaalt bij het afsluiten in een keer de premie en bent dan voor een vaste termijn (van doorgaans 3 jaar) verzekerd. In het tweede geval betreft het een doorlopende fietsverzekering. De premie wordt dan per maand of jaar geïnd.

Het voordeel van een aflopende fietsverzekering is dat je in een keer de premie betaalt en dat de verzekering niet ongemerkt doorloopt als de fiets ouder wordt. Nadeel is dat je bij een eventuele diefstal of schade de gehele premie kwijt bent. De vraag is of je erna voor de resterende looptijd nog steeds verzekerd bent; je hebt er immers wel premie voor betaald.

Een doorlopende fietsverzekering heeft als voordeel dat de kosten meer gespreid zijn; je betaalt de premie in maandelijkse termijnen. En je weet dan zeker dat je fiets verzekerd blijft, en niet opeens na drie jaar onverzekerd is, terwijl je dat inmiddels vergeten was.

Je ziet het; ook met betrekking tot de looptijd is een het kiezen van de juiste verzekering sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en en wensen.

Kijk bij ons overzicht van fietsverzekering en vergelijk de verschillende verzekeraars op dekking en premie. Je kan een fietsverzekering eenvoudig online afsluiten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *