Beste elektrische fietsen 2013

De Fietsersbond verricht regelmatig onderzoek naar de beste elektrische fietsen. Zij had in 2012 een beoordeling van elektrische fietsen opgesteld. In 2013 is een nieuwe test van elektrische fietsen verricht.

Top 5 elektrische fietsen 2013

De top 5 van beste elektrische fietsen is als volgt:
1. Pegasus Premio NuvE; uitstekende middenmotor en laag geprijsd voor euro 2.699
2. Cannondale E-series 2 Women Rigid; de lichtste fiets voor en prima prijs; euro 2.799
3. Koga E-Deluxe; mooie afwerking kost iets meer, namelijk euro 3.299
4. Batavus Garda E-go; goede fiets met als menig minpuntje minder stevig frame (euro 2.549)
5. Dutch ID Sports Ladies; prima fiets voor prima prijs van euro 2.599
Lees voor meer informatie de testresultaten van de Fietsersbond.

Opvallend is dat de prijzen van de verschillende fietsen maar weinig uiteenlopen. Reden te meer om doordacht te kiezen op kwaliteit. Belangrijke ontwikkeling is de zogenaamde middenmotor. Deze motor biedt een juiste gewichtsverdeling voor de fiets, en is efficienter, dus gaat langer mee.

In 2012 bestond de top 5 uit de volgende fietsen; de Dutch ID Sports ladies, de Koga E-limited XTE, de Flyer T8 Deluxe, de Batavus Socorro Easy en de Trek L300+.

Goed verzekerd

Ten overvloede vermelden wij dat een elektrische fiets een goede fietsverzekering waard is. Het is volstrekt niet nodig om deze bij uw fietsleverancier af te sluiten, verstandiger is om online te kijken waar u de meest voordelige fietsverzekering kunt afsluiten.

Bekijk hieronder tips van de Bovag voor het kopen van een E-bike.

2 thoughts on “Beste elektrische fietsen 2013”

  1. Ik zie dat dit artikel uit 2013 is? Inmiddels zijn electrische fietsen echt goedkoper geworden hoor. En je kan de accu tegenwoordig gewoon eraf halen en in je huis opbergen. Misschien dat een elektrische fiets dan minder snel gestolen wordt?

  2. Beste Brianne, goed opgemerkt. Inderdaad geldt voor sommige modellen dat je de accu eraf kan halen waardoor deze minder snel gestolen wordt. Anderzijds worden elektrische fietsen steeds mooier met geïntegreerde accu’s, dus dan helpt dit weer niet. Het goed op slot zetten van de fiets is dan de enige goede en verstandige remedie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *