De beste redenen om een fietsverzekering af te sluiten

Door het grote diefstalrisico van een fiets is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Met name voor een nieuwe fiets is het zeer zuur als de fiets wordt gestolen. Hieronder zetten wij de belangrijkste redenen om een fietsverzekering af te sluiten voor u op een rijtje.

Een fietsverzekering sluit u vooral af om het diefstalrisico te verzekeren. Aanvullende bieden sommige verzekeraars ook dekking tegen beschadiging van de fiets. Door de verzekeringen te vergelijken kunt u de fietsverzekering afsluiten die het beste bij u en uw fiets past.

De belangrijkste reden om een fietsverzekering af te sluiten

De dekking waar het hoofdzakelijk om gaat is de diefstaldekking. Op voorwaarde dat de fiets met goede sloten weg is gezet, gaat de verzekeraars de schade vergoeden bij diefstal van de fiets. Een verzekering is vooral van toegevoegde waarde bij een intensief gebruik van de fiets.

Dure fietsen vooral verzekeren

Een nieuwe dure fiets wordt eerder gestolen in vergelijking met een goedkope oude fiets. Dit is ook logisch want ze moeten voor het stelen hetzelfde risico lopen en de dure fiets zal meer geld opleveren bij het doorverkopen. Uiteraard gaat de verzekeraar voor een dure fiets ook een hogere premie vragen.

Dekking is vaak ruimer dan alleen diefstal

Verzekeraars stellen hun eigen polisvoorwaarden op. Hierdoor zitten er belangrijke verschillen in de diverse fietsverzekeringen. Kiezen voor een verzekering die ook schade door een ongeval dekt is zeker aan te raden. Ook als de premie hierdoor wel wat hoger uitvalt. Na een ongeval keert de verzekeraar de schade aan de fiets uit. Eventueel zal de schade vervolgens verhaald worden op de veroorzaker van de schade. Ook als de schade niet te verhalen is, keert de verzekeraar het schadebedrag uit.

Leave a Comment

Your email address will not be published.