Diefstalrisico fiets

Wat is de kans dat je fiets wordt gestolen? Dit hangt af van de plaats waar je woont. Woon je in de Randstad, dan is het risico op fietsdiefstal fors hoger dan op het platteland.

Diefstalrisico varieert per woonplaats

Hoe werkt het precies? Verzekeraars maken voor Nederland een onderscheid in grofweg vier regio’s. Naargelang waar u woont, betaalt u een hogere premie. Logischerwijs is de premie voor een fietsverzekering het hoogst in de grote steden, en het laagst in rustige provincies.

1. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht
2. Overige grote plaatsen in Nederland (Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Leiden, Nieuwegein, Nijmegen, Rijswijk, Tilburg en Voorburg)
3. De rest van Nederland
4. De grensprovincies Drenthe, Friesland, Groningen en Zeeland

Kies goede sloten voor je fiets

In elk geval is verstandig om in de grote steden je fiets van tenminste twee goede sloten te voorzien; een degelijk fietsslot zodat er niet makkelijk mee weg gefietst kan worden, en een kettingslot waarmee de fiets is verankerd, zodat de fiets niet meegenomen kan worden. Deze maatregelen ontmoedigen de meeste dieven, die vervolgens kiezen voor een makkelijkere fiets. Maar niets is zeker. Het is daarom verstandig om je fiets te verzekeren.

Leave a Comment

Your email address will not be published.