Dure fietsverzekering e- bikes is lang niet altijd beter

De prijzen van de premie van een fietsverzekering kunnen volgens de Consumentenbond enorm in prijs verschillen bij de verschillende verzekeraars. Soms is het verschil in premie wel zes keer zo groot. Uit onderzoek is gebleken dat vooral regionale verschillen relevant zijn voor de hoogte van de premie. Het maakt dus veel uit of je in de stad woont of op het platteland.
De Consumentenbond haalt het volgende voorbeeld aan; een fietsverzekering voor een e-bike kost bij Allianz € 74,- per jaar, terwijl Enra € 210,- per jaar kost, en Interpolis zelfs € 459,- per jaar. Dit geldt voor een consument die in de grote stad woont. Woont diezelfde consument in een dorp, dan betaalt hij slechts € 94,- per jaar. Dit zijn dus echt forse verschillen.

Steeds meer consumenten verzekeren fiets

Het is opvallend dat steeds meer fietseigenaren hun fiets verzekeren. Dat komt zeer waarschijnlijk doordat er steeds meer fietsen worden gestolen en doordat er steeds meer dure fietsen op de markt komen. Vooral e-bikes kunnen behoorlijk in de prijzen lopen. Door de toename van elektrische fietsen worden er ook steeds meer fietsverzekeringen afgesloten. En consumenten willen deze verstandig en goed verzekeren, logisch. Gelukkig voor de fietseigenaren kan een fietsverzekering steeds meer uitgebreid worden. Niet alleen diefstal en ongelukken kunnen worden verzekerd, het is tegenwoordig ook mogelijk om je te verzekeren tegen schade aan accessoires. Ook kunnen hulp bij pech, vervangend vervoer en schadeherstel worden gedekt door de verzekering. Hoe meer de verzekering wordt uitbreidt met extra dekkingen hoe hoger de premie natuurlijk. Het is dan ook erg raadzaam om de verschillende aanbieders van fietsverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Vanwege het feit dat een dure verzekering niet altijd beter is, is het vooral van belang ook de dekking van de verschillende fietsverzekeringen die worden aangeboden met elkaar te vergelijken.

Online e-bike verzekering afsluiten

Op deze website treft u een handig overzicht van fietsverzekeringen aan. U kunt zo eenvoudig de verschillende verzekeraars vergelijken en online een verzekering voor uw fiets of e-bike afsluiten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *