Een aflopende of een doorlopende fietsverzekering?

Verzekeraars bieden doorlopende en aflopende fietsverzekeringen aan. Welke fietsverzekering kun je het beste kiezen en wat zijn de voordelen en de nadelen?

Bij het vergelijken van fietsverzekeringen zul je merken dat de verschillen in premie groot zijn. In onze vergelijkingstool tref je de voordeligste fietsverzekeringen aan met een looptijd van drie jaren. Voor deze verzekeringen betaal je eenmalig een premie. Er zijn ook fietsverzekeringen waar je maandelijks premie voor moet betalen. Graag leggen wij jou uit waarom je het beste kunt kiezen voor de verzekering waarvoor je eenmalig een premie betaalt.

Nieuwe fiets verzekeren voor een periode van drie jaren

Bij het kopen van een nieuwe fiets is het aan te raden om een fietsverzekering af te sluiten. Je wilt namelijk voorkomen dat je grote financiële schade oploopt als je nieuwe dure fiets wordt gestolen. Het is vooral belangrijk om de fiets de eerste drie jaren goed verzekerd te hebben tegen nieuwwaarde. Word je fiets na twee jaren gestolen? Je krijgt de nieuwwaarde gewoon uitgekeerd door de verzekeraar.

Na drie jaren gaan verzekeraars vaak niet meer de nieuwwaarde maar de dagwaarde vergoeden. Door deze afschrijving is het minder interessant geworden om de fiets te verzekeren. Je betaalt namelijk premie over de nieuwwaarde, en bij diefstal krijg je de dagwaarde uitgekeerd.

Een doorlopende of een aflopende fietsverzekering?

Voor een premie vanaf €67 kun jij je fiets al verzekeren voor een periode van drie jaren. Sommige verzekeraars bieden ook fietsverzekeringen aan waar je periodiek premie voor moet betalen, bijvoorbeeld maandelijks. Ook na drie jaren blijft deze verzekering doorlopen tegen een naar verhouding hoge premie. Bij deze verzekeringsvormen betaal je aanzienlijk meer premie, en de fiets blijft ook verzekerd als de dagwaarde al sterk gedaald is. Na drie jaren is de verzekerde waarde al met tientallen procenten gezakt. Na vijf jaren is je fiets vaak nog maar 45% waard van de nieuwwaarde.

Logische conclusie – In de meeste gevallen is het verstandig om te kiezen voor een fietsverzekering waarvoor je eenmalig een premie moet betalen voor een verzekering voor drie jaren.

Wilt u fietsverzekeringen vergelijken? Bekijk ons overzicht van fietsverzekeringen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.