Een fiets die niet te stelen is

U kunt het beste fietsslot gebruiken om uw fiets op slot te zetten, maar dat biedt nog steeds niet de garantie dat uw fiets niet wordt gestolen. Een aantal studenten denken de oplossing te hebben voor het probleem van de gestolen fietsen.

Drie Chileense studenten hebben een niet te stelen fiets ontworpen. Het is wel mogelijk om de fiets mee te nemen, maar dat valt eerder onder de noemer vandalisme. Na het stelen is de fiets namelijk onbruikbaar.

De fiets kunt u op slot zetten door de onderste buis van de fietsframe open te klappen. Vervolgens haalt u de zadel en de zadelpen uit de fiets. Hiermee maakt u een verbinding tussen de twee opengeslagen delen van de onderste stang van de frame. Zie onderstaande film ter illustratie.

Met deze fiets kunt u de kans dat uw fiets wordt gestolen in ieder geval verkleinen. De fiets en het systeem moeten nog doorontwikkeld worden voordat het op de consumentenmarkt komt, maar het idee erachter is goed. Maar waarschijnlijk zal deze fiets niet daadwerkelijk op de markt komen. Het diefstalrisico zal voor niemand de overweging zijn om een bepaalde fiets te kopen. Het systeem zal de fiets onnodig duur maken, en dus zal er weinig vraag naar zijn.

Een goed slot en een fietsverzekering is voorlopig nog steeds de beste oplossing.

Leave a Comment

Your email address will not be published.