Elektrische fietsverzekering vergelijken

Heb je een elektrische fiets, een e-bike, gekocht, en overweeg je om deze te verzekeren? Wij geven enkele tips om te bepalen of het voor jou zin heeft om een fietsverzekering af te sluiten. Er zijn in hoofdlijn twee manieren om je fiets te verzekeren. Je kan direct een verzekering afsluiten bij de aanschaf van de fiets bij de rijwielhandelaar. Je betaalt dan in een keer voor de gehele verzekeringsperiode (meestal 3 jaar) de premie. En als je fiets gestolen is, kan je een nieuwe fiets uitzoeken bij de fietsenwinkel. Maar slimmer is om via internet een elektrische fietsverzekering af te sluiten. Je kan dan online de verschillende verzekeringen vergelijken op dekking en premie.

Verzekeringen voor e-bike

De Consumentenbond adviseert voor het verzekeren van een elektrische fiets de volgende verzekeraars;

Je kan deze verzekeringen afsluiten voor een vaste en beperkte periode, ook wel een aflopende fietsverzekering genoemd. Of je kan een doorlopende fietsverzekering afsluiten.

Dekking

Qua dekking is het handig om te kiezen voor een volledig casco dekking, deze dekt naast diefstal namelijk ook beschadiging van je fiets. Tegen iets meer premie ben je dan in principe compleet verzekerd. Vergeet niet dat de accu een kostbaar onderdeel is van je elektrische fiets. Bij deze verzekeraars krijg je bij diefstal in de eerste drie jaar de aanschafwaarde van je fiets vergoed. Heb je een oudere of tweedehands fiets, dan kan je deze ook verzekeren. Bekijk de voorwaarden van de verzekering. Zo ben je in bepaalde situaties niet verzekerd, bijvoorbeeld als je zit te appen.

Check de premie

Doe bij de verzekeraars online een premieberekening. Pas dan weet je precies hoe hoog de premie in jouw geval is. Lees meer hoeveel de totale kosten zijn van een elektrische fiets.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *