Fiets verzekerd tijdens vakantie

Ben je met een fietsverzekering gedekt tegen diefstal van je fiets tijdens vakantie? Dit is bij bijna alle fietsverzekeringen standaard wel het geval.

Dekking van reisverzekering is beperkt

Normaliter zou je bij diefstal van je eigendommen tijdens de vakantie moeten kijken naar je reisverzekering. Maar, in tegenstelling tot zaken als je bagage of dure accessoires zoals telefoon en camera, is een fiets vaak maar voor een beperkt bedrag, bijvoorbeeld € 250, gedekt. Dat zet geen zoden aan de dijk als je een dure sportfiets of een e-bike mee op vakantie meeneemt.

Dekking tegen diefstal in het buitenland

Vrijwel alle op deze website opgenomen fietsverzekeringen bieden dekking tegen diefstal in het buitenland of tijdens de vakantie. En dan voor de gehele wereld. Hieronder vindt u een verwijzing naar de exacte voorwaarden van de betreffende verzekeraar.

Rijwielverzekeren Gehele wereld
Helepolis De hele wereld
Unive gehele wereld
ANWB De fiets is verzekerd over de gehele wereld.
Unigarant wereldwijde dekking
Meeus geldig over de gehele wereld
Enra gehele wereld
Europeesche geldig over gehele wereld

Voorgaande heeft enkel betrekking op het risico van diefstal. De dekking van andere aanvullende verzekeringen gelden vaak alleen voor Nederland. Zo zijn zaken als schade, gevolgschade na diefstal, cascoschade, verhaalsrechtsbijstand, ongevallen-opzittendenverzekering en pechhulpservice vaak alleen in Nederland gedekt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.