Fietsverzekering afsluiten of het risico zelf dragen?

Bij het kopen van een nieuwe fiets moet je een keuze maken. Ga je een fietsverzekering afsluiten of ga je het risico van beschadiging en diefstal zelf dragen? De keuze zal voor een groot deel afhangen van de hoogte van de premie van een fietsverzekering. Voordat je besluit om het risico zelf te dragen kun je het beste eerst uitrekenen wat een fietsverzekering kost. Wij kunnen jou hierbij helpen.

Het risico van diefstal van een fiets is groot. Met name nieuwe fietsen zijn bij het dievengilde populair. Als je fiets met een nieuwwaarde van €450 tot €2.000 wordt gestolen, is het zeer zuur als je om te besparen niet gekozen hebt voor een fietsverzekering.

Wat kost een fietsverzekering?

Helaas is er moeilijk een standaard premie op te geven voor een fietsverzekering. Er zijn namelijk grote verschillen per verzekeraar, maar de grootste verschillen worden veroorzaakt door de regio waar je woont, de nieuwwaarde van de fiets, en het soort fiets. Je kunt ongeveer uitgaan van een prijs vanaf €67 voor een verzekering van drie jaar.

Kies niet voor de fietsverzekering van de rijwielhandel

Bij het kopen van een fietsverzekering wordt vaak al door de rijwielhandelaar een fietsverzekering aangeboden. Dit lijkt een slimme keuze, maar is in vrijwel alle gevallen niet verstandig. Dit zijn vaak polissen waar de rijwielhandelaar zelf ook nog op moet verdienen. Het is slimmer om meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken en niet te gaan voor het standaard aanbod bij de winkelier.

Hoe kan ik fietsverzekeringen met elkaar vergelijken?

Dit kun je doen op Fietsverzekeringenvergelijken.com. Wij hebben de goedkoopste verzekeraars al voor jou op een rijtje gezet. Door een paar gegevens over jouw fiets en over jezelf in te vullen op de websites van de verzekeraars kun je binnen een paar minuten tientallen een goed en goedkope fietsverzekering afsluiten.

Niet verzekeren is de slechtste optie. Goed en goedkoop verzekeren is de beste optie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.