Fietsverzekering duurder door meer diefstallen

Bij het afsluiten van een fietsverzekering was het al verstandig om eerst verschillende verzekeraars te vergelijken. Doordat de premies van de fietsverzekeringen steeds hoger worden, neemt de noodzaak om te vergelijken nog verder toe. Er worden namelijk steeds meer fietsen gestolen. Volgens het Verbond van Verzekeraars worden er vooral elektrische fietsen gestolen.

Veel in Nederland gestolen fietsen gaan de grens over naar Oost-Europa. Criminelen uit Oost Europese landen kunnen op deze manier snel veel geld verdienen. Ze hebben het vooral gemunt op e-bikes die niet vast zijn gemaakt aan bijvoorbeeld een boom of een fietsenrek. Als je jouw fiets nergens aan vast maakt, heb je een grotere kans dat jouw fiets wordt gestolen. Ze stelen namelijk hoofdzakelijk fietsen waarvoor ze zo weinig mogelijk moeite moeten doen. Door jouw fiets goed op slot te doen, kijken criminelen liever nog even verder.

Premie fietsverzekering afhankelijk van de regio waar je woont

Wie een grotere risico loopt, betaalt een hogere premie. Vanuit deze gedachte kunnen de premieverschillen per regio groot zijn. Bijvoorbeeld in Rotterdam betaal je drie keer zoveel premie voor sommige fietsverzekeringen in vergelijking met bewoners van kleine gemeenten. In Amsterdam kan de premie zelfs vier keer zo hoog worden. Deze conclusie van het Verbond van Verzekeraars kijken wij niet van op. Bij het vergelijken van fietsverzekeringen zijn de premieverschillen namelijk groot.

Heeft jouw verzekeraar de premie voor de fietsverzekering sterk verhoogd? Gebruik onze vergelijkingstool om te kijken wat andere verzekeraars in rekening brengen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *