Fietsverzekering met pechhulp

Nederlanders zijn gek op het verzekeren van risico’s, maar je kunt ook overdrijven. Er is nu zelfs al een fietsverzekering inclusief pechhulp. Heb je pech onderweg? Er wordt hulp gestuurd om je fiets weer te repareren. Uiteraard maakt dit de fietsverzekering wel iets duurder.

Deze aanvullende dekking wordt aangeboden door Univé Verzekeringen. Naast de standaard dekking die reguliere fietsverzekeringen ook bieden, kan er nu als extra optie gekozen worden voor “Pechhulp Fiets”. Bij pech onderweg kan de verzekerde een “alarmnummer” bellen en wordt de fiets opgehaald om weer gerepareerd te worden. Het halen en brengen wordt vergoedt door de verzekeraar, de reparatiekosten vallen buiten de dekking.

Als het toch niets extra kost…

De optie pechhulp kan een onzinnige toevoeging zijn,maar wat nu als de fietsverzekering met deze optie toch nog goedkoper is dan een fietsverzekering bij concurrerende verzekeraars? Univé is op dit moment in veel gevallen de goedkoopste verzekeraar als het gaat om het verzekeren van fietsen. Door te kiezen voor een fietsverzekering van Univé kun je besparen en profiteren van de extra uitgebreide dekking.

Waar de biedt de reguliere fietsverzekering dekking tegen?

Verzekeraars bieden verschillende verzekeringsopties aan. De belangrijkste dekking is de diefstaldekking. Indien de fiets wordt gestolen, keert de verzekeraar het vooraf vastgestelde bedrag uit. Je kunt ervoor kiezen om de fiets bijvoorbeeld ook te verzekeren tegen beschadigingen. In de eerste drie jaren wordt er meestal maximaal de nieuwwaarde uitgekeerd, eventueel met aftrek van een bepaald percentage.

Jaarlijks worden er nog steeds honderdduizenden fietsen gestolen. Tegen een naar verhouding lage premie kun je de fiets verzekeren. Mocht het je wel overkomen dat je fiets wordt gestolen, dan krijg je in ieder geval een uitkering waar je een andere fiets mee kunt kopen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.