Is fietsverzekering nodig?

Is een fietsverzekering nodig? En wanneer moet u wel of niet een fietsverzekering afsluiten? In het algemeen geldt dat als u een nieuwe en/of dure fiets heeft, het raadzaam is om deze te verzekeren. Dit geldt zeker voor elektrische fietsen. Heeft u een goedkope of oudere fiets? Dan kan een stevig wielslot in combinatie met een kettingslot voldoende zekerheid bieden. Het is dan zonde om de premie van een fietsverzekering te betalen. Deze is voor de reguliere verzekeringsperiode van 3 jaar zomaar eenderde van de aanschafwaarde van de fiets.

Waar moet u op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering? De Consumentenbond heeft een aantal tips.
– Kijk of u eenmalig de premie wilt betalen, of per maand. Als uw fiets wordt gestolen tijdens de looptijd, heeft u bij maandelijkse betaling het voordeel dat u nog niet alle premie heeft voldaan.
– Vindt bij diefstal of schade de uitkering plaats in geld of in natura? In het tweede geval krijgt u een fiets die de verzekeraar kiest.
– Sluit online een fietsverzekering af. De verzekering die in de fietsspeciaalzaak wordt aangeboden, is vaak niet de goedkoopste. Op deze website kunt u alle aanbieders van fietsverzekeringen vergelijken.

Onze top van goedkoopste fietsverzekeringen is als volgt; Rijwielverzekeren, Helepolis, Unive (best beoordeeld door de Consumentenbond), ANWB en Unigarant.

Leave a Comment

Your email address will not be published.