Goed slot beter dan fietsverzekering?

De Consumentenbond heeft onlangs een onderzoek naar fietsverzekeringen gedaan. Daarbij kwam naar voren dat de premies van fietsverzekering flink kunnen variëren. De kosten komen gemiddeld op zo’n euro 90 tot 180 voor een periode van drie jaar. Maar dit kan aanzienlijk uiteenlopen afhankelijk van de regio waarin u woont, en welke verzekeraar het betreft.

De Fietsersbond vraagt zich in de Gelderlander af of je niet beter in een goed slot kunt investeren en wat geld opzij kan zetten, in plaats van een fietsverzekering afsluiten; “Een goede tweedehands fiets kost maar een paar honderd euro. In plaats van premie af te dragen, kun je daar ook gewoon voor sparen”.

Op zich heeft de Fietsersbond een punt. Vooral voor goedkopere fietsen loont het inderdaad nauwelijks de moeite om je te verzekeren. Als je een fiets onder de euro 750 koopt, dan is het wellicht een optie om euro 180 op een spaarrekening te zetten, waarvoor je een tweedehands fiets kan kopen voor het geval de fiets gestolen is. Echter, voor duurdere fietsen, zoals een E-bike, waarvan de aanschafprijs kan lopen tot duizenden euro’s, is het wellicht wel zo verstandig om deze voldoende te verzekeren.

Leave a Comment

Your email address will not be published.