Het verzekeren van een tweedehands fiets

In Nederland worden dagelijks honderden tot duizenden tweedehands fietsen verkocht. Het is dan ook niet raar dat je ook graag jouw tweedehands fiets goed wilt verzekeren. Een tweedehands fiets wordt vaak geassocieerd met een fiets van lage economische waarde, echter is dit lang niet altijd het geval.

Tegenwoordig worden bijvoorbeeld ook kostbare fietsen als elektrische fietsen tweedehands verkocht en gekocht. Deze elektrische fietsen vertegenwoordigen in vrijwel alle gevallen een behoorlijke economische waarde, waardoor het wel degelijk verstandig is om hiervoor een passende fietsverzekering af te sluiten.

Wanneer loont het verzekeren van een tweedehands fiets?

Het verzekeren van een tweedehands fiets loont natuurlijk alleen op het moment dat deze nog een aanzienlijke economische waarde vertegenwoordigt. Het verzekeren van een fiets van enkele tientallen euro’s is vaak niet heel verstandig, tenslotte is het risicobedrag in dergelijke gevallen ook niet zo hoog. Als een fiets een waarde vertegenwoordigt van enkele honderden of zelfs duizenden euro’s, is het uiteraard verstandig om een fietsverzekering af te sluiten voor de tweedehands fiets.

Een andere overweging kan natuurlijk ook zijn hoe risicovol het gebied is waarin de fiets meestal staat. Als de fiets vrijwel nooit zonder toezicht staat, is een fietsverzekering misschien niet direct nodig.

Hoe wordt de hoogte van de premie voor een tweedehands fiets berekend?

De hoogte van de premie is afhankelijk van de waarde die jij opgeeft bij het afsluiten van de fietsverzekering. Let er wel op dat als je bijvoorbeeld een waarde van €500 invult bij het afsluiten van de fietsverzekering, je voor maximaal €500 bent verzekerd in het geval van diefstal of schade. Vaak vullen mensen bij het afsluiten van de verzekering de aanschafwaarde van de tweedehands fiets aan. De aanschafwaarde komt in de meeste gevallen het dichtst in de buurt van de daadwerkelijke waarde van de tweedehands fiets.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *