Hoe maak jij jouw fiets onaantrekkelijk om te stelen?

Iemand die een fiets wil stelen heeft op straat een ruime keuze. Je kunt de kans op diefstal verkleinen door jouw fiets voor de dieven een nadeel te geven. Dit kan op verschillende manieren.

Je kunt jouw fiets volhangen met sloten, maar als ze het echt op jouw fiets gemunt hebben ben je hem kwijt. In de praktijk blijkt dat ze het niet specifiek op jouw fiets gemunt hebben, maar op een kostbare fiets. Met onderstaande tips staat jouw fiets veiliger in de stad.

Opvallende fietsen zijn onaantrekkelijk om te stelen

De meeste fietsen zien er ongeveer hetzelfde uit. Voor het dievengilde is dit een voordeel. Indien je in de stad een dief met jouw fiets tegenkomt is de kans groot dat je niet opmerkt dat het jouw fiets is. Door de fiets op te laten vallen is de kans op diefstal kleiner. Een zwarte fiets wordt namelijk eerder gestolen dan een knalrode fiets.

Gebruik een overdreven groot slot

Je kent ze wel, van die kettingen die onverwoestbaar lijken. Gebruik dit soort sloten aanvullend op de door de verzekeraar voorgeschreven sloten. Optisch schrikt het af en ze zoeken liever even verder.

Haal je zadel van de fiets

Dit is wel een onpraktische manier, maar het werkt. Een fiets zonder zadel kunnen ze niet op fietsen. De gelegenheidsdief zal jouw fiets zeker niet kiezen.

Maak je fiets vast aan een hek

Een fiets moet zo eenvoudig mogelijk mee te nemen zijn. Fietsen aan hekken laten ze liever staan. Zeker als er ook nog een extra slot op de fiets zit.

Maak gebruik van door de verzekeraar goedgekeurde sloten

De ultieme bescherming tegen de financiële schade door diefstal is natuurlijk een fietsverzekering. Verzekeraars eisen een bepaalde kwaliteit aan sloten. Ook als je ervoor kiest om je fiets niet te verzekeren, kun je gebruik maken van de kennis en kunde van verzekeraars. Ga na welke sloten verzekeraars minimaal eisen. Deze sloten bieden dus een relatief goede bescherming tegen diefstal.

1 thought on “Hoe maak jij jouw fiets onaantrekkelijk om te stelen?”

  1. Pingback: Henk

Leave a Comment

Your email address will not be published.