Let bij elektrische fiets op dure accu

Bij het kopen van een elektrische fiets moet je goed letten op de kosten van het vervangen van de accu. Na een paar jaar is deze namelijk verouderd, en dan kunnen de kosten van een nieuwe accu fors zijn, tot maar liefst € 1.000! Hiervoor waarschuwt de ANWB op basis van eigen onderzoek.

Eerder waarschuwde de Fietsersbond al dat kopers van e-bikes te weinig rekening houden met de relatief hoge extra kosten voor het vervangen van de accu.

Accu moet vervangen worden

Bij een elektrische fiets zorgen de accu’s na enkele jaren van gebruik vaak voor problemen en hoge kosten. De accu van een elektrische fiets moet op een gegeven moment vervangen worden. De gebruiksduur van een accu is namelijk beperkt, deze gaat minder lang mee dan de fiets.

Accu kost gemiddeld 500 euro

Een gemiddelde elektrische fiets kost ongeveer € 2.000. Na zo’n drie tot vijf jaar is het al tijd voor een nieuwe accu. Een accu van een e-bike kost gemiddeld € 500 euro. Consumenten zijn zich niet bewust zijn dat bij een elektrische fiets een accu vrij snel vervangen moeten worden en dat dit voor relatief hoge kosten zorgt.

Betere informatie over accu

De ANWB wil dat de fabrikanten meer informatie geven over dit onderdeel dat maar een beperkte gebruiksduur kent en toch binnen afzienbare termijn vervangen moet worden. Zij wil dat er betere informatie wordt verstrekt over de levensduur van de accu en dat er advies wordt gegeven hoe de accu goed kan worden gebruikt zodat deze langer in gebruik kan blijven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *