Tips voor het vergelijken van fietsverzekeringen

Het afsluiten van fietsverzekeringen is pas iets van de laatste jaren. Vroeger hadden fietsen nog niet een dusdanige waarde dat het interessant was om hiervoor een verzekering af te sluiten. Door de komst van o.a. de elektrische fiets, die een relatief hoge waarde vertegenwoordigen, is het interessanter geworden om een fietsverzekering af te sluiten. Ook de fietsverzekeringen zijn, mede gezien het grote aantal aanbieders, goed met elkaar te vergelijken. Op basis van de laagste premie kunt u dan gemakkelijk een keuze maken. In dit artikel behandelen we meerdere tips voor het vergelijken van fietsverzekeringen. Deze tips maken het voor jou gemakkelijk om de verzekeringen te vergelijken.

1. Bepaal eerste de waarde van jouw fiets

Voordat je begint met het vergelijken van fietsverzekeringen, is het aan te raden om eerst een ruwe schatting te maken van de waarde van jouw fiets. Deze waardebepaling kun je zelf uitvoeren door te kijken waarvoor de fietsen in eenzelfde staat worden verkocht op o.a. Marktplaats. Ook kun je een fietsenmaker vragen om de waarde van jouw fiets te bepalen. Op basis hiervan kun je uiteindelijk bepalen of het loont om een fietsverzekering af te sluiten en of de te betalen premie voor de fietsverzekering in verhouding staat met de waarde van de fiets.

2. Sluit de fietsverzekering niet direct af bij één aanbieder

De meeste consumenten hebben naast een fietsverzekering ook meerdere andere fietsverzekeringen lopen bij een specifieke verzekeraar. Deze consumenten sluiten nieuwe verzekeringen dan ook vaak zonder te vergelijken af bij dezelfde aanbieder. Toch loont het enorm om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken om tot de laagste prijs te komen.

3. Welke verzekeringsvorm kies jij?

Bij het afsluiten van fietsverzekeringen heb je ruime keuze uit verschillende verzekeringsvormen. Hoewel het aantrekkelijk lijkt om jouw fiets met de meest uitgebreide verzekeringsvorm te verzekeren, is dit in de praktijk vaak helemaal niet zo voordelig. Het is bijvoorbeeld zonde om een fiets met een relatief lage waarde heel uitgebreid te verzekeren. Let bij het kiezen van de verzekeringsvorm er dan ook altijd op of de te bepalen premie wel in verhouding staat met de waarde van jouw fiets.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *