Fietsverzekering afsluiten bij ANWB

ANWB is binnen korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste verzekeringsmaatschappijen op het gebied van fietsverzekeringen. Bij ANWB heb je de keuze uit twee standaard fietsverzekeringen, die vervolgens naar eigen wens zijn samen te stellen. ANWB biedt een ‘fietsverzekering basis’ en ‘fietsverzekering compleet’ pakket aan. In dit artikel zullen de twee verzekeringsvormen kort worden toegelicht, zodat je uiteindelijk een goede keuze kunt maken bij het afsluiten van jouw fietsverzekering!

Fietsverzekering basis van ANWB

Met de ‘fietsverzekering basis’ van ANWB wordt de schade die ontstaat door diefstal of de schade die ontstaat door een poging tot diefstal vergoed. De ‘fietsverzekering basis’ is ideaal voor fietsen die een lage tot gemiddelde waarde vertegenwoordigen. Mocht je toch liever wat beter verzekerd willen zijn, bijvoorbeeld omdat je in het bezit bent van een dure fiets, dan kan het ‘fietsverzekering compleet’ verzekeringspakket van ANWB uitkomst bieden.

Fietsverzekering compleet van ANWB

De ‘fietsverzekering compleet’ van ANWB is de tweede en tevens uitgebreidste verzekeringsvorm van ANWB. Met deze verzekeringsvorm is niet alleen de schade die ontstaat door diefstal of een poging tot diefstal verzekerd, maar ook de schade door een ongeval en de schade van eventueel benodigde rechtsbijstand verzekerd. Daarnaast is in deze verzekering ook een ongevallenverzekering opgenomen. Bij de ‘fietsverzekering compleet’ kun je zelf kiezen of je wilt dat de nieuwwaarde tot 3 of 5 jaar voor 100% wordt vergoed. Daarnaast kun je bij ANWB ook gemakkelijk de accessoires van jouw fiets verzekeren.

ANWB fietsverzekering sluiten

Het afsluiten van een ANWB fietsverzekering kan gemakkelijk en snel online. Het afsluiten van de verzekering duurt gemiddeld 5 minuten. Bij het afsluiten van een fietsverzekering bij ANWB krijg je ook één jaar een gratis ANWB fietspas. Met deze pas kun je op veel verschillende punten in het land korting krijgen. Het berekenen van de premie kan gemakkelijk op de website van ANWB.

Lees meer over de ANWB fietsverzekering.