Fietsverzekering van Meeus

Een van de bekendere aanbieders van fietsverzekeringen is Meeus, onderdeel van AON. Bij Meeus kunt u verschillende soorten fietsverzekeringen afsluiten. De pakketten zijn gericht op normale fietsen, elektrische fietsen, bakfietsen, mountainbikes en racefietsen. Bij een fietsverzekering van Meeus heeft u doorgaans geen eigen risico in het geval van diefstal of als uw fiets total loss wordt verklaard. Bij beschadiging of diefstal van onderdelen heeft u een eigen risico van €25.

Bij de mountainbike verzekering is het eigen risico 20% van het verzekerde bedrag bij total loss verklaring, 10% van het verzekerde bedrag bij diefstal en €50 bij beschadiging of diefstal van onderdelen.

Hoe kan ik een fietsverzekering afsluiten bij Meeus?

Het afsluiten van een fietsverzekering bij Meeus kan gemakkelijk en snel via onze website In de vergelijkingstabel ziet u de fietsverzekering van Meeus staan, samen met de premie en de geldende voorwaarden. Natuurlijk is het verstandig om de premie van Meeus te vergelijken met andere aanbieders van de fietsverzekering. Daarom kunt u in onze vergelijktabel de verschillende aanbieders ook direct met elkaar vergelijken.

Geldt er een verplichte verzekering voor mijn fiets?

Op het moment dat u in het bezit bent van een elektrische fiets die harder kan dan 25 kilometer per uur, dan wordt deze door de overheid als motorrijtuig gezien. In dat geval moet u een verzekering voor een high speed e-bike afsluiten. Dit betreft een andere verzekeringsvorm dan de normale elektrische fietsverzekering. De premie voor de high speed e-bike fietsverzekering zal dus ook hoger uitvallen dan een normale verzekering.

Lees meer over de Meeus fietsverzekering.