Waarom zou ik een fietsverzekering afsluiten?

Consumenten vragen zich bij de aanschaf van een nieuwe (elektrische) fiets vaak af of ze wel of geen fietsverzekering moeten afsluiten. Over het algemeen geldt dat het afsluiten van een fietsverzekering zeker loont op het moment dat je een nieuwe (elektrische) fiets met een hoge waarde hebt gekocht. Fietsendiefstal komt in Nederland (helaas) nog steeds zeer regelmatig voor, zeker als het gaat om de wat luxueuzere elektrische fietsen. Dergelijke fietsen vertegenwoordigen al snel een hoge waarde en zijn daardoor aantrekkelijker voor fietsendieven. Ondanks dat je jouw nieuwe fiets natuurlijk altijd goed beveiligd met een stevig slot, kan diefstal nog altijd plaatsvinden.

Wanneer is een fietsverzekering niet interessant?

Een fietsverzekering is over het algemeen niet interessant op het moment dat je in het bezit bent van een goedkope of een wat oudere fiets. Meestal is de maandelijkse premie van een fietsverzekering dan niet in verhouding met het eventuele financiële risico dat je loopt bij diefstal. Bij dergelijke fietsen loont het natuurlijk wel om een goed slot aan te schaffen, waardoor diefstal meestal al voorkomen kan worden. De goedkopere en oudere fietsen zijn meestal niet geliefd bij fietsendieven, waardoor diefstal over het algemeen weinig voorkomt.

Wanneer is een fietsverzekering wel interessant?

Een fietsverzekering is over het algemeen wel interessant op het moment dat je in het bezit bent van een nieuwe fiets. Vaak vertegenwoordigen nieuwe fietsen een hoge waarde, waardoor diefstal voor fietsendieven interessanter is. Zeker op het moment dat je in het bezit bent van een elektrische fiets, is het aan te raden om een goede fietsverzekering af te sluiten.

Fietsendieven richten zich de laatste jaren steeds meer op het stelen van elektrische fietsen, aangezien deze meestal veel geld waard zijn. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat jouw nieuwe elektrische fiets wordt gestolen en je hiervoor niet goed bent verzekerd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *